Vyberte stránku

Ekologické zemědělství nás neuživí! Opravdu?

autor: Jiří Prachař | Kvě 23, 2022

V poslední době často slýcháme, že nám zdraží všechny potraviny. Proč? Moderní průmyslové zemědělství je totiž závislé na umělých hnojivech a ochranné chemii  (všechny ty -cidy…no prostě ty koktejly), kterou zdražují všechny ty krize. Ale je to skutečně tak? 
O tom, jak přistupovat k zemědělství bez podpůrných, urychlujících a ošetřujících látek, a o tom, zda existuje přístup k zemědělství, který by nás na jedné straně neuvrhl do hladomoru, a na straně druhé by dál neničil přírodu. A jako bonus umí produkovat chutné zdravé potraviny. Tak o tom všem jsme si povídali  se zakladatelem farmářské školy, nadšeným zemědělcem a lektorem Jirkou Prachařem. 
Je to v zásadě snadné.  Jirka nám prozradil tři základní podmínky, aby to celé fungovalo. A světe div se, minimálně dvě z nich všichni známe. 
Osvětlili jsme si také, o čem je biodynamické zemědělství, že to není žádná novinka, a že naši sousedi za hranicemi v tom dávnou jedou. Tedy velká část z nich. A co víc, klidně se o zkušenosti podělí.

Afterparty!

Něco navíc pro Vás, kteří nás podporujete 🙂

Jste našimi patrony a nic nevidíte?

Ještě nejste našimi patrony?

V podkástu jsme se bavili o farmářské škole, kterou Jirka s partnery založil. Stránky projektu najdete tady: Farmářská škola. Na těchto stránkách najdete i knihovnu odkazující na zajímavé knihy a články.

Hovořil taky o standardu DEMETER, na anglicky psaných stránkách se o této biodynamické federaci dozvíte mnohé, zde stránky v češtině.

Pište nám na e-mail studio@podcast42.cz své náměty, nápady, postřehy nebo připomínky.
Líbí se vám náš podkást? Přinesl vám něco nového? Zajímavého? Podpořte nás!

Děkujeme
P&D